top of page

Kinderkamer: de peuterbed-P.I.M.P!

Bijgewerkt op: 1 feb.

P I M P! En dat van een bed. Een peuterbed. De kleine man wordt groot, en dat betekende onlangs een nieuw groot bed. Na vergeefse rondjes op de kindermeubelboulevard te hebben gelopen heb ik zelf de mouwen opgestroopt om iets praktisch en eigens te maken. De interieurtips hiervan lees je in deze post.

Ikea Kura: Reversible bed

Je bent vast wel bekend met de reversible jassen die je op 2 manieren kunt dragen. Reversible meubels zijn nog minder ingeburgerd, maar onze grote Zweedse vrienden hebben het, het Kura bed van IKEA! Dit bed is zowel te gebruiken als ledikant, maar als je het bed op de kop draait, is het ineens omgetoverd tot hoogslaper. Ideaal voor als de kleine man nog groter wordt, ik houd wel van praktisch! Er wordt geadviseerd het bed pas vanaf 6 jaar als hoogslaper te gebruiken, vandaar dat we het voor nu als ledikant hebben opgesteld.

Ikea Kura bed geverfd in de gedempt groene kleur Lichen van Farrow and Ball met een hemeltje van Kwantum

Het plan is dat beide jongens in de toekomst samen op één kamer gaan slapen. Op dat moment zal het bed omgekanteld worden en tot hoogslaper, of met wat handige aanpassingen, tot stapelbed worden gemaakt.


Kleur aanbrengen

Gezien ik van praktisch houd, maar het óók nog eens mooi en eigen moet zijn, heb ik de verfkwast en accessoires gepakt om het bed te pimpen. Het bed heeft de kleur 'Lichen' van Farrow & Ball gekregen. Dit is een gedempte kleur groen met een blauwe ondertoon. Het matcht mooi met de geel- en bruintinten van de jungledieren die als thema in de peuterkamer terug te vinden zijn. Om het bed wat meer geborgenheid te geven heb ik een

Ikea-hack van het Kura bed. Geverfd en een hemeltje opgehangen.

leuk groen hemeltje van Kwantum opgehangen. Deze wordt inmiddels ook als speeltent gebruikt, dus al met al is de klus een groot succes! Peuter blij, wij blij!


Kinderspullen opbergen

Het enige dat nog zal volgen is een nachtkastje om zijn voorleesboeken netjes in op te bergen. Deze zal snel volgen.


Liefs, Margo van De Woonstudio

Comments


bottom of page