top of page

Kleur van het jaar 2024 volgens verfmerken Flexa, Histor & Karwei

Bijgewerkt op: 1 feb.

Er staat ons nog even een indian summer te wachten en dan is de zomer nagenoeg voorbij. Iedereen kruipt dan weer naar binnen, en de vingers beginnen te kriebelen om het interieur aan te pakken. Met oktober woonmaand voor de boeg vliegen de kleuren van het jaar ons weer om de oren! Verfmerken Flexa, Histor en Karwei hebben onlangs hun kleur van het jaar 2024 gepresenteerd. Ik laat je weten wat ik ervan vind.

Kleur van het jaar Flexa | Sweet embrace

Vandaag heeft Flexa haar nieuwe kleur Sweet Embrace gepresenteerd. Een lila/mauve-achtige tint. Het is een verfijnde en optimistische kleur, geïnspireerd op de zachtheid van veren en avondwolken.

Wat mij betreft is het een mooie zachte basiskleur, om te combineren met andere kleuren.

Het leuke bij Flexa is dat ze meteen een aanvullende kleurenpaletten presenteren: een warm, kalm en vrolijk kleurverhaal. Met de kleuren uit deze paletten kun je heerlijk mixen en matchen, waarbij het eigenlijk nooit mis kan gaan.


Flexa kleur van het jaar 2024 Sweet Embrace
Flexa kleur van het jaar 2024 Sweet Embrace

Flexa - Sweet Embrace


Kleur van het jaar Karwei | California Mauve

Een subtiele kleur tussen lila en grijs. Deze kleur is geinspireerd op de vrije seventies spirit. Van verre reizen door canyons en woestijnen. Zowel avontuurlijk als down to earth.

Ook deze kleur vind ik weer een mooie basiskleur om te combineren met iets spannenders. Maak het vrolijk met mooie geeltinten, krachtiger met aardetinten als bruin, oranje, terra en purper, of combineer het met naturelkleuren voor een rustig geheel. Zeker een kleur om blij van te worden als je het mij vraagt.


Karwei kleur van het jaar 2024 California Mauve
Karwei kleur van het jaar 2024 California Mauve

Karwei - California Mauve


Kleur van het jaar Histor/Sigma | Limitless

Wederom een zachte tint; een frisse zachtgele pasteltint met de kracht om te verrassen. De kleur is helder en intens genoeg om een power-kleur te zijn en tegelijkertijd mild, zodat het kan dienen als basiskleur. Ook Histor heeft drie aanvullende kleurpaletten waarmee gemixt en gematcht kan worden: Internal Worlds, Nature's Partner en The New Eccentrics.


Histor/Sigma/PPG kleur van het jaar 2024 Limitless
Histor kleur van het jaar 2024 Limitless

Histor - Limitless


Mijn conclusie:

Qua algehele feeling van de kleuren zie ik toch wel dat alles dezelfde hoek op gaat: zachte basiskleuren, welke aangevuld kunnen worden met de bijpassende kleurenpaletten van ieder merk, waarin zowel vrolijke als ook donkere aardse tonen zitten verwerkt. Ondanks dat ik als interieurontwerper eigenlijk nooit klakkeloos een kleur van het jaar zal volgen, brengt het me zeker wel inspiratie. Het vrolijke kleurverhaal van Flexa icm de New Embrace word ik dus echt wel vrolijk van! Dus wellicht dat je die toch wel een keer in één van mijn adviezen terug zult zien.

En word jij warm van de nieuwe kleuren?Comentarios


bottom of page