top of page

Nieuwbouwwoning gekocht? Dit is waarom je een interieurontwerper inschakelt

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en vraag je je af of het inschakelen van een interieurontwerper de moeite waard is? In deze blogpost bekijken we waarom het inhuren van een interieurontwerper een slimme zet kan zijn voor het creëren van je droomhuis.


Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht komt er in korte tijd veel op je af. Er moeten keuzes gemaakt worden: je krijgt te maken met een ruwbouw- en afbouwdeadline, er moet een keuken en een badkamer uitgezocht worden. Om nog maar niet in detail te treden over alle keuzes die je hebt in het (ver)plaatsen van licht- en elektrapunten en al het overige kopersmeerwerk. Begint het je al te duizelen? En juist dít is het ideale moment om een interieurprofessional in de arm te nemen. Ik vertel je precies waarom.


Voordeel #1 - Technisch inzicht


Zie je op de meerwerklijst alle termen als enkele of dubbele wandcontactdoos, extra lichtpunt op een bestaande schakelaar of met extra schakelaar, enkelpolige schakelaar of wisselschakeling? Deze keuzes zijn cruciaal voor het uiteindelijke gebruiksgemak en functionaliteit voor de ruimte. Een interieurontwerper denkt aan de voorkant al met je mee over de functie van de ruimte, om de elektra (waar je zelf graag zo min mogelijk over nadenkt) optimaal aan te laten sluiten aan jouw eisen.


Voordeel #2 - Optimale indeling


Door nog voor de ruwbouwdeadlines een interieurontwerper in te schakelen, kan er optimaal meegedacht worden met de ruimte-indeling. In dit stadium heb je vaak nog de mogelijkheid om wanden te (ver)plaatsen of laten vervallen. Dit maakt de mogelijkheden eindeloos, en daar kun je best wat extra ogen en professionele kennis bij gebruiken.


"Juist in het voortraject van een nieuwbouwwoning moeten er zoveel cruciale keuzes gemaakt worden. Schakel daarom zo snel mogelijk de professional in."

Voordeel #3 - Voorbereiding voor het lichtplan


Slechte verlichting kan een goed interieurontwerp teniet doen. Nu zelfs nog de plaatsen van de lichtpunten gekozen kunnen worden is het van belang om hier de goede keuzes voor aan de aannemer door te geven.


Voordeel #4 - Maatwerk ontwerp


Een interieurontwerper kan een op maat gemaakt ontwerp maken dat perfect aansluit bij je behoeften en wensen. Of je nu op zoek bent naar een minimalistische en Scandinavische uitstraling, of een warme Japandi sfeer, een interieurontwerper kan je helpen met je visie.


Voordeel #5 - Toegang tot leveranciers


Interieurontwerpers hebben toegang tot een breed scala aan bronnen, van meubelleveranciers tot vakmensen. Ze kunnen je helpen bij het vinden van hoogwaardige materialen en producten die passen bij je stijl en budget.


Tips voor het werken met een interieurontwerper


  • Communicatie is Belangrijk: Zorg voor open communicatie met je interieurontwerper en deel je visie, voorkeuren en verwachtingen vanaf het begin.

  • Stel een Realistisch Budget op: Bespreek je budget met je interieurontwerper en werk samen aan een plan dat past bij je financiële mogelijkheden.

  • Wees Flexibel: Sta open voor suggesties en ideeën van je interieurontwerper. Ze hebben vaak een frisse kijk op design en kunnen creatieve oplossingen bieden waar je misschien niet aan had gedacht.

  • Geef Feedback: Blijf betrokken bij het ontwerpproces en geef regelmatig feedback aan je interieurontwerper. Dit helpt ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan je verwachtingen voldoet.


Kortom, het inhuren van een interieurontwerper kan een waardevolle investering zijn bij het bouwen van je nieuwbouwwoning. Met hun expertise en creativiteit kunnen ze je helpen bij het creëren van een huis dat niet alleen mooi is, maar ook functioneel en comfortabel.

Ben je na het lezen van deze blog overtuigd? Neem contact op met De Woonstudio!

Comments


bottom of page