top of page

Verlichting

Bijgewerkt op: 1 feb.

Ik kijk naar buiten en het voelt alweer als de donkere dagen voor kerst! Al zijn we daar natuurlijk nog lang niet. De temperaturen zakken terug, en we gaan nu eerst nog even genieten van wat zonnige herfstdagen. Maar nu het 's avonds weer vroeg donker is, is fijne verlichting des te meer van belang. Zorg daarom voor een goed lichtplan; denk aan de basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Basisverlichting

Basisverlichting is het eerste licht dat je aandoet zodra je thuiskomt; vaak spots, hanglampen of plafonnières. Deze prachtige lampen geven meteen overzicht:

Astep - Model 2065 Foscarini - Nuee Petite Friture - Vertigo


Je kunt ook kiezen voor spots. Deze kunnen dienen als basisverlichting, maar je kunt er ook mooie bundels licht mee creëren om iets specifieks uit te lichten, zoals een kunstwerk.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Functionele verlichting

Plekken waar je kookt, eet, werkt of leest vragen om meer licht, dus functioneel licht. Maar denk nu niet, functioneel is zeker niet mooi? Echt niet! Er zijn prachtige exemplaren die je op deze plekken kunt hangen/zetten waardoor je comfortabel kunt koken, eten, werken enz. Als je maar het juiste licht hebt.


Tonone - Bolt bureaulamp Hollands Licht - Vapout Flos -Aim⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀

Sfeerverlichting

Voor de gezelligheid in deze donkere avonduren mag de sfeerverlichting niet ontbreken. Denk aan een tafellamp, een vloerlamp naast de bank, of mooie kaarsen horen er ook bij. Kijk eens naar deze mooie blikvangers:


Flos - Wirering Foscarini - Tobia &Tradition - Herman


Dit zijn slechts basisbeginselen van een goed verlichtingsplan. Wil je de hulp van een professional? Neem contact met me op via het contactformulier!

Kommentare


bottom of page